14:20, ned, 5. Maj

Pirc Musar ob prvem šolskem dnevu obiskala Osnovno šolo Komenda Moste, ki jo je prizadela nedavna ujma





Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je ob prvem šolskem dnevu obiskala Osnovno šolo Komenda Moste.

Učence je spodbudila, naj gradijo medsebojno prijateljstvo, sočutje do drugih ter spoštljiv odnos do starejših, hkrati pa naj skrbijo drug za drugega in za okolje.

Obisk je bil sicer posvečen tudi ogledu sanacije šole, ki jo je prizadela nedavna ujma. Poplavljeni so bili kletno nadstropje, pritličje, šest učilnic, kuhinja, jedilnica in telovadnica. Kljub izzivom, s katerimi se je soočila šola, so se zaposleni dobro organizirali in z velikodušno pomočjo prostovoljcev in Slovenske vojske uspešno izvedli prvi del potrebne sanacije. Šolski pouk se je tako lahko skoraj nemoteno pričel, le telovadnica še ni popolnoma sanirana, zato bodo športne aktivnosti začasno potekale na prostem.

Sporočilo predsednice Pirc Musar ob obisku OŠ Komenda Moste.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Predsednica Pirc Musar je v nagovoru poudarila, da je spoštovanje sošolcev, učiteljev, staršev in tudi starejših temelj za zdrav razvoj vsake skupnosti, ob tem pa opozorila tudi na pomen medgeneracijskega sodelovanja: “V času počitnic je marsikateri šolar preživel nepozabne trenutke z babicami in dedki, ki so mnogim med vami polepšali poletje. Zato v prihajajoči jeseni in zimi, ki velikokrat prinašata s sabo za nekatere tudi osamljenost, ne pozabite na starejše. Obiščite jih in skupaj ustvarjajte, kuhajte, berite. Živite medgeneracijsko sodelovanje.”

Po mnenju predsednice države pa je področje podnebnih sprememb tisto, kjer pride medgeneracijsko sodelovanje najbolj do izraza. “Kar počnemo sedaj, bo imelo posledice za vas, otroci, in za vaše potomce. Zato sem glasnica zelenih vsebin, ki jih želim dejavno spodbujati predvsem med vami, mladimi, tudi po šolah in mednarodni skupnosti. Sobivanje z naravo mora postati način življenja,” je še poudarila predsednica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.