10:14, pet, 26. Apr

Pirc Musarjeva bolni 80-letni ženski podarila sako, majico in ruto: “Žarela je, čeprav se vsi zavedamo, da so ji dnevi šteti”





V Društvu Humanitarček so ponovno delili zgodbo, ki se te dotakne.

Včeraj so zapisali, da je rojstni dan praznovala 80-letna A.Gi. “Žal v bolnišnici, saj je v zadnjih tednih rak tako najedel njene kosti, da so bolečine neznosne. Danes smo jo obiskali v bolnišnici s torto in prav posebnim darilom. Pri čemer smo bili presenečeni – naša AG je imela pred seboj že tortico in balone, za katere je poskrbelo prijazno osebje paliativnega oddelka,” so zapisali in dodali.

“Žarela je, čeprav se vsi zavedamo, da so ji dnevi šteti”

A s seboj smo imeli nekaj posebnega. AGi si je že pred leti želela srečati s (takratnim) predsednikom, a nam slednje nikakor ni uspelo organizirati tega srečanja. Letos smo ji to skoraj omogočili (za kar se iskreno zahvaljujemo kabinetu predsednice Nataše Pirc Musar), a ji zdravje to ni omogočilo. Tako smo imeli s seboj prav posebno darilo gospe predsednice. Sako, majico in ruto same gospe predsednice in prijazne želje. AGi je ZAJOKALA in mi z njo. “Ne morem verjet, da je sama predsednica meni dala gvant, ko pa sem samo reva sirošna, bom vsaj za pogreb mela lepe”.,” zapišejo na Facebooku.

“Morda se bo kdo od vas obregnil ob to dejanje, a nam je preprosto lepo in srčno. Starejšim takšne stvari pomenijo enormno, za trenutek ali dva izbrišejo sam občutek pozabljenosti od države. Sami smo še posebej veseli, da je sedanja predsednica pokazala takšno srčnost in nam pomaga z malimi (in velikimi dejanji), pa četudi je to nekaj zapisov, voščilc, oblek … #vide so vzhičene,” poudarijo.

Ob koncu še zapišejo, da Pirc Musarjeva redno skrbi za tople obroke #vid: “Še preden je postala predsednica in za to smo ji iskreno hvaležni, kot tudi za ves posluh za starsotnike. Njenih donacij ne objavljamo redno,  saj sama že od nekdaj pove, da daruje iz srca in ne zaradi klikov,” zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.