06:54, pon, 20. Maj

Pisalkova in Potočnikova v polfinale Maribora





Danes so bila na sporedu teniškega turnirja Infond open v Mariboru četrtfinalna srečanja, v katerih so nastopile kar štiri slovenske igralke in dve sta se uvrstili v polfinale. Tam bosta v soboto zaigrali Manca Pislak in Nina Potočnik.

dvojice

Vsa srečanja je motil ekstremno močan veter, ki se je umiril šele pozno popoldan. V prvem srečanju dneva se je Manca Pislak pomerila s prvo nosilko, Slovakinjo Kristino Schmiedlovo. Pislakova se je uspešno prilagodila vremenu, pa tudi utrujenost od dolgega srečanja v osmini finala se ji ni poznala. Odigrala je osredotočeno in nepopustljivo ter tako prisilila 500 mest višje uvrščeno nasprotnico k tvegani igri. Skoraj tri ure dolgo srečanje je dobila v podaljšani igri tretjega niza z izidom 6:7, 6:2 in 7:6.

Sledilo je srečanje dveh igralk s štajerskega konca, 20-letne domačinke Eve Zagorac in dve leti mlajše Ptujčanke Nine Potočnik. Obe sta imeli precej težav z neprijaznim vetrom, s katerim se je bolje spoprijateljila Potočnikova in slavila v dveh nizih s 6:4 in 6:1.

Zadnja od Slovenk je na centralnem igrišču nastopila 18-letna domačinka Saša Klaneček, ki je imela izredno težko nalogo, saj se je pomerila s šesto nosilko, Ukrajinko Mariano Zakarljuk. Slovenka je še enkrat prikazala borbeno in nepopustljivo igro ter bila zares blizu presenečenja. Po izgubljenem prvem nizu je prevzela pobudo in dobila drugi niz, v finišu srečanja pa so odločile izkušnje nasprotnice, ki je odločilne žoge odigrala bolj zbrano in zmagala s 6:3, 1:6 in 6:4.

Finale dvojic sta dobili Nastja Kolar in Britanka Francesca Stephenson, ki sta s 5:7, 6:0 in 10:3 ugnali Polono Reberšak in Gabrielo Talabo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.