19:52, sob, 27. Apr

Po prodaji Večer še pred skupščino





Potem ko je nadzorni svet Dela v četrtek zvečer zaključil prodajni postopek za časopisno hišo Večer in se med štirimi ponudbami odločil za prodajo podjetju Dober Večer, ki sta ga posebej v ta namen ustanovila nekdanji lobist Uroš Hakl in bivši predsednik uprave družbe T-2 Sašo Todorović, bodo delničarji Večera danes izpeljali še skupščino podjetja.

večer sta

Skupščina bo seveda potekala še v dosedanji lastniški sestavi, v kateri ima Delo še vedno skoraj 80-odstotni delež mariborske časopisne hiše, preostanek pa je v rokah Dela Prodaje, Soda, Infond Holdinga v stečaju ter malih delničarjev.

Kljub temu se iz nadzornega sveta umikata Marjeta Zevnik, sicer tudi prva nadzornica Dela, in nekdanji predsednik nadzornega sveta Večera Dušan Mohorko, ki sta že pred časom podala odstopni izjavi. Ali bosta njuni mesti glede na četrtkov zaključek prodajnega posla dejansko zasedla Peter Grašek in Matija Vojsk, ki sta predlagana v sklicu skupščine, pa bo znano šele po njej.

Delničarji se bodo na skupščini sicer seznanili tudi s poročili o lanskem poslovanju ter odločali o razrešnici upravi pod vodstvom Jureta Struca in nadzornemu svetu. Če bodo potrdili predlog uprave, bodo skoraj 928.000 evrov lanske bilančne izgube pokrili s kapitalskimi rezervami in drugih rezerv iz preteklega dobička.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.