00:58, pon, 6. Maj

Po središču Maribora kmalu “po polžje”





Predstavniki Mestne občine Mariboru so se odločili razširiti t.i. cono 30, torej območje, kjer je hitrost omejena na 30 km/h. Ta bo kmalu veljala v večjem delu centra mesta. Kot pojasnjujejo na MOM, so ukrep sprejeli predvsem iz varnostnih razlogov.

FOTO: BK TV
FOTO: BK TV

Glede na splošno statistiko Policijske uprave naj bi se prometna varnost v letošnjem letu nekoliko poslabšala v primerjavi z enakim obdobjem v lani. Neprilagojena hitrost naj bi bila namreč še vedno eden poglavitnih vzrokov prometnih nesreč. Na MOM zato uvajajo ukrepe za zmanjšanje hitrosti udeležencev v prometu na najbolj izpostavljenih in prometno nevarnih odsekih. Z uvajanjem cone 30 v večjem delu mesta bodo poenotili hitrost prometa na obravnavanem območju ter zmanjšali zmedo, do katere lahko prihaja zaradi prevelikega števila prometne signalizacije. “Veliko vertikalne signalizacije bo mogoče odstraniti, kakovost bivanja pa se bo dvignila v tudi v ekološkem smislu“, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

FOTO: MOM
FOTO: MOM

Že sedaj cona 30 velja na območju med Partizansko cesto, Tomšičevo ulico in Strossmayerjevo ulico, na skupni dolžini približno 1,2 km. Razširjena cona bo obsegala območje med Partizansko cesto na vzhodu (vstopno/izstopne točke v območje bodo na Tomšičevi ulici, Kopitarjevi ulici, Razlagovi ulici) in Strossmayerjevo ulico na zahodu (vstopne točke bodo na Mladinski ulici, Gregorčičevi ulici in Orožnovi ulici).
Na severu bo vstopno/izstopna točka na Ribniški ulici, na jugu bo vstopna točka na Prešernovi ulici. Vsa vstopno/izstopna mesta območja bodo označena z vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo.
Z deli, ki jih bodo izvajali zaposleni v podjetju Nigrad d.d., bodo predvidoma zaključili do 1. junija.

Druge novice

Comment

  • Jana

    4 maja, 2015

    Je treba evropski denar porabiti? Ali je delavcem Nigrada dolgcajt pa še malce suša na TRR? Imam nekaj boljših predlogov!! Kot naprimer ureditev dotrajanih cest?! In če že objavljate takšne neumnosti, pa dajte še objavit to splošno statistiko in osnovo zanjo – koliko je bilo prometnih nesreč z hujšimi posledicami v centru Maribora? Potem pa raje kar prepovejte vstop avtomobilom v mesto in nastavite kolesa povsod. Na kolesa pa dajte še tempomat, ker tudi na kolesu se lahko takšna neumna omejitev prekorači.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.