18:50, sre, 1. Maj

Pobuda za sklic izredne seje v Rušah, podpisi svetnikov so že zbrani





Včeraj smo poročali o tem, da je v Rušah med občani završalo, saj je ruška občina na javno dražbo dala parkirišče, ki se nahaja v samem centru kraja in ga uporablja veliko domačinov.

Kandidat stranke Gibanje Svoboda za župana, Darko Knez, ob tem včeraj na družbenih omrežjih zapisal, da poziva občinski svet k sklicu izredne seje: “Ruške srebrnine ne damo. Kot županski kandidat absolutno nasprotujem prodaji zemljišča/parkirišča pri lekarni, ki ga želi občina Ruše prodati na javni dražbi. Občinski svet pozivam k sklicu izredne seje, da zaustavimo to nesmiselno prodajo.”

Bo županja preklicala dražbo?

ZA Združena akcija je zdaj sporočila, da so se na podlagi predloga županskega kandidata Darka Kneza odločili, da skličejo izredno sejo glede prodaje parkirišča na javni dražbi: “Želimo si preprečiti razprodajo občinske srebrnine, zemljišča / parkirišča pri lekarni in pošti v centru mesta. Vsak od nas si lahko predstavlja motiv investitorja ki bi kupil to zemljišče, to je lahko samo profitni s pozidavo oziroma najmanj računanjem parkirnine. Jutri bomo uradno vložili zahtevek županji za sklic izredne seje, potrebni podpisi svetnikov za sklic seje so že zbrani. Pričakujemo pa, da seja ne bo potrebna saj bo županja preklicala dražbo in s tem pokazala da se takih stvari tik pred volitvami ne počne.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.