13:35, sob, 27. Apr

Počitnice s prijatelji 2014





Naslednji teden bodo počitnice v okviru programa ZPM Maribor »Počitnice s prijatelji 2014« še posebej pestre – saj otroke čakajo nove dogodivščine na izletih, ustvarjalni trenutki na delavnicah, fotografiranje na ulici in druženje v skate parku.

počitnice s prijatelji

Foto-utrinke in vtise z izletov in delavnic lahko spremljate na tej povezavi.

IZLETI
Ponedeljek, 18. avgust, ob 9.00
Klepet z živalcami: BOLNICA ZA ŽIVALI
Naša muca je prehlajena, kuža pa si je zlomil tačko. Še dobro, da je tu dr. Kebrič, ki ju bo hitro pozdravil. (Veterinarska bolnica Maribor)

Torek, 19. avgust, ob 9.00
Športno dopoldne: BORILNE VEŠČINE
Judo, rokoborba, hapkido in karate so le nekatere med njimi, skupno pa jim je to, da gre za vadbo telesa in duha. (Železničarsko športno društvo)

Sreda, 20. avgust, ob 7.30
Sredin izlet: SKRIVNOSTI CERKNIŠKEGA JEZERA
Do jezera se boste zapeljali z lojtrnikom s konjsko vprego in če ne bo vsa voda izginila v požiralnikih, se boste lahko tudi kopali. Kopalke in brisača! Doplačilo 25 EUR. Povratek okoli 20. ure.

Četrtek, 21. avgust, ob 9.00
Druženje z lutkarji: KAKO LUTKA OŽIVI
V delavnici dobijo lutke najprej noge, roke in glavo, nato pa jim lutkarji vdahnejo še življenje. Predstava se lahko začne. (Lutkovno gledališče Maribor)

Petek, 22. avgust, ob 9.00
Doživetja na Mariborskem otoku: ZELENI OTOK Z BAZENOM
Vodne igre, plavanje in čofotanje, vožnja po toboganu, vaterpolo, odbojka na vodi in ležanje na travi. Kopalke in brisača! (Športni objekti Maribor, Vaterpolski klub Branik in Plavalni klub Branik)

Zbirno mesto za izlete je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16). Za sredin izlet je obvezna predhodna prijava.

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. Posebej zanimive v naslednjem tednu pa bodo naslednje delavnice:

PRAVLJICE ZA DOBER DAN
18. do 22. avgust, ob 10.00
Preberemo pravljico, se potopimo v pravljični svet in ga poustvarimo čisto po svoje (mentorica Anja Molnar).

MANDALE
18. do 22. avgust, ob 11.00
Izdelovanje ali risanje mandal sprošča, umirja in pomaga, da si prisluhnemo in se poglobimo vase (mentorica Jožica Černogoj).

GO – MISELNA IGRA S KAMNI
18. do 22. avgust, ob 11.00

Strateška miselna igra je ena najstarejših namiznih iger. Po legendi si jo je izmislil kitajski cesar Yao, da bi izboljšal umske sposobnosti svojega sina. Največji razcvet je doživela na Japonskem, danes pa jo igrajo po vsem svetu (mentor Janez Janža, Go društvo Maribor).
Delavnice so brezplačne in primerne za otroke od 6. leta dalje. Predhodne prijave niso potrebne.

POLETNA ŠOLA FOTOGRAFIJE

ULIČNA FOTOGRAFIJA (za poznavalce)
18. do 22. avgust, ob 10.00

Ulična fotografija ali Street Photography je v svetu priljubljena zvrst fotografije, ki v ospredje postavlja nerežiran motiv oz. iskren, neponovljiv in naključen trenutek z ulice, parka, javne prireditve ali trgovskega centra (mentor Branimir Ritonja, Fotoklub Maribor).
Delavnica je brezplačna in primerna za mlade od 12. leta dalje. Potrebna je predhodna prijava, udeleženci potrebujejo svoj fotoaparat.

URBANA KULTURA

DOGODEK V SKATE PARKU
22. avgust, ob 15.00, v Skate parku pri OŠ Leona Štuklja Maribor

Risanje grafitov na skate naprave, breakdance delavnica, slackline in tekmovanje za najboljši skate trik (organizator Luka Pen, sodelujejo Športno društvo Slacklions ter mariborski skejterji in grafitarji).

Aktivnosti na dogodku so primerne za mlade od 12. leta dalje.

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=76. Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

Zloženko Počitnice s prijatelji si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.