03:24, tor, 7. Maj

Počitnice s prijatelji 5





Počitnice s prijatelji 2014 Zveze prijateljev mladine Maribor bodo v naslednjem tednu ponovno polne zanimivih doživetij, tako na izletih in ustvarjalnih delavnicah, kot na letovanjih … Foto-utrinke in vtise z izletov in delavnic lahko spremljate na Facebook strani https://www.facebook.com/zveza.maribor, utrinke z letovanj pa zbirajo posamezne izmene na svojih Facebook profilih – iz prve morske izmene jih lahko najdete na https://www.facebook.com/pages/VIRC-2014-Letujemo-prvi/1502020100012245?fref=ts.

počitnice s prijatelji

IZLETI
Ponedeljek, 21. julij, ob 9.00
Klepet z živalcami: SPREHOD S KUŽKI
Osamljeni kužki, ki v zavetišču za zapuščene živali čakajo na novega prijaznega lastnika, bodo veseli naše družbe. (Zavetišče za živali Maribor).

Torek, 22. julij, ob 9.00
Športno dopoldne: VESLANJE
Veslanje je športna aktivnost, pri kateri človeško telo deluje kot motor, ki poganja čoln po vodi. Ste pripravljeni? (Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor)

Sreda, 23. julij, ob 7.30
Sredin izlet: RANČ ALADIN
Kameli dela družbo veverica Justa in še 60 drugih živali. Ustavili se bomo še v deželi kozolcev in ob izviru tople vode. Kopalke in brisača! Doplačilo 20 EUR. Povratek okoli 18. ure.

Četrtek, 24. julij, ob 9.00
Druženje z gasilci: GORI, GORI!
Ko zagori, se oglasi sirena in gasilci že gasijo in rešujejo ljudi. Le kaj bi brez njih! (Gasilska zveza Maribor)

Petek, 25. julij, ob 9.00
Doživetja na Mariborskem otoku: ZELENI OTOK Z BAZENOM
Vodne igre, plavanje in čofotanje, vožnja po toboganu, vaterpolo, odbojka na vodi in ležanje na travi. Kopalke in brisača! (Športni objekti Maribor, Vaterpolski klub Branik in Plavalni klub Branik)

Zbirno mesto za izlete je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16). Za sredin izlet je predhodna prijava obvezna.

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice in igralnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. Posebej zanimivi v naslednjem tednu pa bosta delavnici:

PRAVLJICE ZA DOBER DAN
21. do 25. julij, ob 10.00
Preberemo pravljico, se potopimo v pravljični svet in ga ustvarimo čisto po svoje (mentorica Anja Molnar).

MANDALE
21. do 25. julij, ob 11.00
Izdelovanje ali risanje mandal sprošča, umirja in pomaga, da si prisluhnemo in se poglobimo vase (mentorica Jožica Černogoj).

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=76. Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

LETOVANJA

Naslednji teden, 21. 7., na Pohorje potuje druga skupina otrok, 25. 7. pa se bo na morje odpravila že četrta izmena. Prosta mesta za letovanja so na voljo le še v ŠESTI IZMENI V POREČU (14. – 24. 8.).

Občinska sredstva za subvencionirana letovanja so že porabljena, na voljo so še zdravstveni predlogi ali plačilo za letovanje za polno ceno. S pomočjo akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije »Pomežik soncu« zbirajo tudi še sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Aktualne informacije v zvezi z LETOVANJI ter odhodi na morje in na Pohorje so objavljene na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=79. Za dodatne informacije so na voljo v Referatu za letovanja (Razlagova 16, drugo nadstropje), na tel. št. 02 229-69-14 in 040 433-766 ali na e-naslovu referatzpm@zpm-mb.si.

Zloženko si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.