23:14, sob, 4. Maj

Počivalšku odškodnina v višini 100.000 evrov, trenutno prejema visoko nadomestilo





Žurnal poroča, da je nekdanji minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek, eden od šestih ministrov, ki jim po prenehanju funkcije pripada nadomestilo plače v višini 80 odstotkov plače. Preko twitterja je sporočil, da bo nadomestilo prejemal do 27. avgusta.

Kot na Žurnalu napišejo v nadaljevanju to pomeni, da bo okoli 4.700 evrov prejel trikrat, to pa skupno nanese nekaj več kot 14 tisočakov. Po poročanju N1 pravico do nadomestila pripada funkcionarju oz. poslancu, ki vsaj pol leta iz objektivnih razlogov ne more nadaljevati prejšnjega dela ali pa dobiti druge zaposlitve. A N1 rakriva, da ima Počivalšek, službo že zagotovljeno.

Prokurist Term Olimia Vasja Čretnik je po poročanju N1 potrdil, da ima Počivalšek sklenjen sporazum, po katerem mu morajo po izteku mandata ponuditi novo službo. Po poročanju Žurnala naj bi na državnem zboru dejali, da je Počivalšek predložil ustrezno dokazilo, izjavo nekdanjega delodajalca, kjer piše, da pri njem nima možnosti ponovne zaposlitve.

Prejel naj bi odškodnino v višini sto tisočakov

Na N1 so uspeli izvedeti, da naj bi bili v Olimju neformalno dogovorjeni, da mu ne bodo dali službe, temveč odškodnino. Ta naj bi znašala okoli 100.000 tisočakov. “Počivalšek bo tako prejemal nadomestilo, ki mu ga izplačuje država oziroma davkoplačevalci, hkrati pa prejel še odškodnino, saj bi ga v Termah Olimia glede na sporazum morali zaposliti, vendar se zaradi vnaprejšnjega dogovora to ne bo zgodilo, Počivalšek pa bo prejel bo prejel še visoko odškodnino,” navajajo na Žurnalu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.