21:48, sre, 15. Maj

Podražitev gondole padla v vodo, mestni svetniki točke niso potrdili in se ni umestila na sejo





Na eni izmed točk današnje redne seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor je bila predvidena tudi razprava o ceniku prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje. Točko so najprej umaknili iz obravnave in jo včeraj ponovno vključili. In to s še višjimi cenami. A točke z razrešitvijo dnevnega reda mariborski mestni svetniki niso potrdili in se ni umestila na današnjo sejo.

Očitno večina mestnih svetnikov v Mariboru ni za drastično podražitev vožnje z gondolo, saj niso potrdili točke in s tem ni uvrščena na današnjo sejo. Sicer pa je danes potrebno za eno vožnjo z gondolo odšteti 4 evre, za povratno vožnjo pa 6 evrov. Otroci od 6 do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo plačati 2 evra za eno vožnjo, za povratno pa 3 evre.

V prvem predlogu je bilo predvideno, da bi za enosmerno vozovnico morali odrasli plačati 9 evrov, za povratno vozovnico pa 13 evrov. In kakšne so nove predvidene cene? Še višje, za enosmerno je bilo predvideno da se plača 12 evrov, za povratno pa 18 evrov.

A seveda, to po neumestitvi točke na današnjo sejo ne pride v poštev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.