18:12, pon, 6. Maj

Podrobnosti včerajšnjih izgredov na Ljudskem vrtu





Včeraj, 17. avgusta 2023 je bila ob 20.15 uri, na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, odigrana mednarodna nogometna tekma UEFA konferenčna liga med ekipama NK Maribor in Fenerbahče SK iz Turčije.

Nogometno tekmo si je ogledalo okrog 10.000 gledalcev, od tega okoli 500 navijačev navijaške skupine Viole in okoli 800 organiziranih gostujočih navijačev Ultras Ferenbahče SK, so sporočili iz PU Maribor. 

V zvezi z varovanjem nogometne tekme so policisti štirim osebam izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil Zakona o osebni izkaznici, neupoštevanja izrečenega ukrepa prepovedi udeležbe na športni prireditvi, nasilnega in drznega vedenja, nedostojnega vedenja, neupoštevanja zakonitega ukrepa uradnih oseb ter zaradi kršitve določil Zakona o javnih zbiranjih.

Policisti o obravnavali tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje tatvine, izvedli so 9 postopkov ugotavljanja identitete ter zoper eno osebo odredili policijsko pridržanje do streznitve.

Med tekmo so gostujoči navijači lomili in metali stole na nogometno igrišče ter tudi proti policistom. Ker se navijači na pozive organizatorja in večkratne ukaze policistov niso umirili in so s kršitvijo nadaljevali, kljub temu, da so bili opozorjeni na uporabo prisilnih sredstev, so policisti bili primorani uporabiti prisilna sredstva.

Prav tako so policisti na pobudo organizatorja športne prireditve vzpostavili javni red in mir tako, da so gostujoče navijače odstranili s tribune, zaključijo na PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.