15:51, sre, 1. Maj

Poklukar: Predlog novele zakona o nalezljivih boleznih še preučujemo





Minister za zdravje Janez Poklukar je potrdil, da na ministrstvu za zdravje še preučujejo predlog novele zakona o nalezljivih boleznih. Izrazil je dvom ali je napeti predvolilni čas primerno obdobje za posodobitev zakona in prebivalce pozval, da sledijo že uveljavljenim priporočilom stroke.

Poklukar je izrazil prepričanje, da je epidemiološka situacija v državi trenutno obvladljiva, v primeru da ljudje dosledno upoštevajo in sledijo že uveljavljenim priporočilom stroke, in izrazil dvom ali je razgreti predvolilni čas primerno obdobje za posodobitev zakona.

“Ključno pa je, da se držimo priporočil stroke, tako kot pri poti na Triglav seveda ni nihče napisal odloka ali zakona, da se je treba držati jeklenice, če hočemo uspešno in zdravo doseči vrh Triglava, vendarle to iz dneva v dan vsi skupaj počnemo,” je dejal minister.

Dodal je še, da bo zakon o nalezljivih boleznih enkrat potreboval takšno ali drugačno spremembo in nadgradnjo, saj je bil pisan pred 25 leti. Izrazil je prepričanje, da bo za to primeren čas po koncu epidemije covida-19, saj bo morda razmišljanje o zakonu takrat drugačno, kot je danes.

Nepovezani poslanci so danes v parlamentarni postopek vložili predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, kot so ga pripravili v Pravni mreži za varstvo demokracije. Kot je poudaril predsednik DZ Igor Zorčič ocenjujejo, da gre za dober zakon, ki pomeni konec vladanja z odloki, ki so v nasprotju z ustavo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.