20:48, pet, 26. Apr

Poklukarja žalosti, ker nekateri ljudje ne zaupajo zdravnikom





“Oddelki, tudi intenzivne enote se v bolnišnicah še vedno polnijo,” je poudaril minister za zdravje Janez Poklukar in dejal, da je število novih okužb vsak dan še vedno zelo visoko, da še vedno preveč ljudi zaradi covida umre, kljub naporom vseh zdravstvenih delavcev.

Pravi, da se strinja z včerajšnjimi besedami in sporočilom Gorjupove in da tudi njega žalosti, da nekateri ljudje ne zaupajo stroki in zdravnikom, predvsem pa, da ne zaupajo v tisto, kar priporočajo in verjamejo, da je dobro za vse nas in da nas bo vrnilo v normalno življenje. “Sam si želim, da bi vsi skupaj verjeli, predvsem pa zaupali zdravnikom in stroki ter se odločili za cepljenje. Edino to je naš izhod iz epidemije,” je zaključil minister.

Za napovedano pomoč zdravnikov iz Italije pa je dejal, da se v zadnjih dneh dogovarjajo s sosednjimi državami, predvsem z Italijo in Hrvaško, za pomoč s strokovnimi kadri, ki so usposobljeni za delo na področju intenzivne terapije. Ti pogovori naj bi bili aktivni, do končne realizacije pa še ni prišlo. Poudaril je, da si vse strani prizadevajo, da do tega pride.

Ob omembi, ali so danes na vladi sprejeli nove preventivne ukrepe za zajezitev virusa, pa je dejal, da je njegova prva prošnja oziroma poziv, da kjer je le možno, se organizira delo na daljavo oziroma delo od doma. Dejal je, da so se s predstavniki ministrstva za šolstvo pogovarjali, da se ohranja mehurčke in prepreči širjenje okužb. Govorili pa so tudi o bližnjih božično-novoletnih praznikih oziroma organizacijo prireditev in sejmov, a da oblika tega ukrepa pri ministrstvu za gospodarstvo še ni dokončana. Dejal je, da ko jo bodo dokončali, bodo tudi seznanili z njo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.