13:37, čet, 2. Maj

Policija poostreno nad vožnjo motoristov





Policija bo v prihodnjih dneh poostreno nadzirala vožnjo motoristov na tistih odsekih cest, kjer se motoristi najpogosteje pojavljajo in kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Podrobneje bo okrepljene aktivnosti policije, ki bodo trajale vse do 22. avgusta, danes predstavil Matjaž Leskovar iz sektorja prometne policije.

motorist sta

Leskovar bo ob tem izpostavil tiste odseke cest, na katerih so se v zadnjih letih najpogosteje huje ali celo smrtno poškodovali motoristi. Obenem bo v družbi Gabra Kržišnika, komentatorja prvenstva moto GP, predstavil zakonitosti varne vožnje motoristov.

Voznikom motornih koles in koles z motorjem sicer policisti svetujejo, da pred vožnjo preverijo zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejejo. Pri vožnji naj dosledno uporabljajo zaščitno motoristično čelado z očiščenim vizirjem, nosijo pa naj primerna oblačila s ščitniki, je navedeno na spletnih straneh policije.

Hitrost naj motoristi prilagodijo okoliščinam na cestišču, zlasti pa dejstvu, da je motorno kolo ozko, zato ga drugi udeleženci v prometu hitro lahko spregledajo. Obenem naj poskrbijo, da bodo kar najbolj vidni. Nosijo naj zaščitna oblačila s čim več odsevniki, luči na motornem kolesu naj bodo prižgane.

Policija motoristom svetuje, naj se pri vožnji skozi levi ovinek odmaknejo od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo glava v ovinku brzela tudi meter globoko po smernem vozišču za nasprotni promet. Hitrost in način vožnje motornih koles naj še posebej prilagodijo v prvih minutah deževja, še navaja policija.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.