10:55, tor, 7. Maj

“Policijske konje in pse pridno zalivali z vodnim topom, vodi pa je bila dodana tudi zmes plinskega sredstva”





V Društvu za zaščito in pomoč živalim Lajka se sprašujejo: “Zakaj imajo g. policisti na sebi plinske maske, policijske živali pa ne?”

Nemočnim živalim ni nihče pomagal

Na protestih je namreč policija, kot zapišejo, izpostavila tudi policijske konje in pse: “ki so jih pridno zalivali z vodnim topom, vodi pa je bila dodana tudi zmes plinskega sredstva. Da imajo uporabljena plinska sredstva majhne posledice, je daleč od resnice, sploh pri nemočnih živalih, ki jim nihče ni pomagal in spiral dihalnih poti in sluznic.”

Med drugim naj bi bil uporabljen tudi plin CS, ki povzroča nekontrolirano solzenje, mišične krče vek, kašelj, hude glavobole, omedlevico, oteženo dihanje, povečano izločanje sline, kožne reakcije in druge resne simptome. “Pri pticah nastopi smrt v nekaj sekundah, pri mačkah pa v visoko koncentrirani in dlje časa trajajoči izpostavljenosti,” dodajo.

Ob tem so policiji namenili vprašanja ali so seznanjeni z dolgoročnim vplivom vseh uporabljenih kemikalij na živali in okolje

“Čemu se živali sploh vključuje v proteste, kjer ste več kot očitno pričakovali izgrede in uporabo plinskih sredstev? Čemu so te živali stale v prvih vrstah, da ste jih sami zalivali z vodnim topom in jih niste pravočasno umaknili? Čemu jim niste priskrbeli primerne opreme in veterinarske oskrbe po tem, ko so imeli tako konji kot psi hude respiratorne stiske? Čemu je bila potrebna uporaba na otroških igriščih, kjer so se igrali otroci? “

Hkrati naprošajo vse, ki bi imeli posnetek ali povezave do posnetkov uporabe plina in posledic na policijskih konjih ter psih, da jim pišejo na Facebook ali na email lajkadrustvo@gmail.com.

FOTO: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.