02:34, pet, 19. Apr

Policisti bodo nadzorovali motoriste





Še vse do 9. aprila bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene aktivnosti na področju motorjev. Še posebej previdno motoristi to nedeljo, 2. aprila, ko bodo na območju Policijske uprave Maribor izvedli obširnejši nadzor.

Policisti bodo pri izvajanju obširnega nadzora uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom Provida. Pravijo, da so motoristi eni bolj izpostavljenih udeležencev v prometu. V lanskem letu se je njihova prometna varnost bistveno poslabšala. V primerjavi z letom prej se je povečalo število umrlih voznikov, število prometnih nesreč z udeležbo voznikov motoristov pa je ostalo pri enakem številu.

Motoristi povzročijo polovico prometnih nesreč

V prometnih nesrečah je bilo v letu 2016 na območju PU Maribor udeleženih 90 več voznikov motornih koles kot v letu 2015, od katerih so 4 umrli, 8 se je hudo in 49 lahko telesno poškodovalo. Vozniki motornih koles so v letu 2016 na območju PU Maribor povzročili 13 % manj prometnih nesreč kot v letu 2015.

policija, motorji

Najhujše prometne nesreče z udeležbo voznikov motornih koles so se lani na območju PU Maribor zgodile zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil o prednosti, predvsem na regionalnih cestah v popoldanskem in večernem času. Sicer sta med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč med vozniki motornih koles in koles z motorjem še nepravilna smer in stran vožnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.