20:25, pet, 26. Apr

Policisti so ga dobili pri vožnji po reševalnem pasu, gladko se jim je zlagal, zakaj vozi tam





Gorenjski policisti so se v ponedeljek ukvarjali s tujcem, ki se je neupravičeno vozil po reševalnem pasu.

Ko so ga ustavili, se jim je zlagal, da otrok potrebuje zdravniko pomoč, poročajo na portalu 24ur.com. Pospremili so ga do bližnje zdravstvene ustanove, tam pa je voznik odklonil zdravniško pomoč. Zaradi tega so posumili, d aje hotel na avotcesti le prehiteti kolono. Voznika so oglobili, globo je plačal.

Sicer pa je bil podaljšan vikend poln vozil na cestah, nekateri so namreč prihajali z dopusta, drugi so se odpravljali. Več zastojev je bilo na mejnih prehodih, do zastojev je prišlo tudi na več cestah. In prav na avtocestah je pomembno, da reševalni pas ostaja prost. Tako policija kot tudi druge pristojne službe izpostavljajo, da se morajo vozila na avtocesti pri zastojih razporediti tako, da nastane reševalni pas. Ta je namenjen izključno intervencijskim vozilom. Ne gre samo za primere prometnih nesreč, ampak tudi za druge intervencije in nujne vožnje bolnikov, nosečnic in drugih.
Podaljšani konec tedna je na slovenske ceste prinesel kolone pločevine, saj so nekateri odhajali na oddih, drugi pa so se z njega vračali domov. Zastoji so bili tako na mejnih prehodih vzdolž meje s Hrvaško kot pred predorom Karavanke, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo. Polne roke dela so imeli policisti številnih policijskih uprav.

Na ustvarjanje reševalnega pasu na naših cestah opozarjajo tudi na Facebook strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer so pred kratkim objavili tudi nekaj primerov slabih praks:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.