16:02, sre, 8. Maj

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov





V času Martinovanja, to je od 7. do vključno 11. 11. 2014 bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti nad psihofizičnim stanjem voznikov (akcija 0,0 šofer).

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot vsako leto tudi letos v tem času pričakujejo večjo prisotnost alkohola med udeleženci v cestnem prometu, zato je pričakovati tudi več kršitev in prometnih nesreč. Da bi obvarovali dragocena življenja in zagotovili varno vrnitev domov s praznovanj za vse udeležence v prometu, bodo policisti izvajali poostrene poostrene aktivnosti.

Policisti bodo v času izvajanja akcije poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov in odrejali preizkuse alkoholiziranosti vsem kontroliranim voznikom v cestnem prometu. Še posebej bodo policisti pozorni na kršitelje, ki prekoračujejo hitrost vožnje, vozijo po nepravi strani oziroma v nepravilni smeri vožnje in ne upoštevajo pravil o prednosti. Prav tako bodo posebno pozornost namenili nadzoru voznikov in vozil, s katerimi se prevažajo skupine otrok, voznikov, ki opravljajo javni prevoz potnikov in voznikov tovornih vozil.

V sklopu akcije bodo v soboto, 8. 11. 2014 v nočnem času izvedli večji poostren nadzor po metodologiji PROMIL, v katerem bo sodelovalo večje število policijskih patrulj na celotnem območju Policijske uprave Maribor.

Vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni! Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva.

Dosledno naj vozniki upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Policisti bodo s poostrenimi aktivnostmi, na področju psihofizičnega stanja voznikov, nadaljevali do konca novembra. Prav tako pa bodo tudi v decembru poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.