14:31, pet, 26. Apr

Poraženec volitev Boštjan Klun v županski boj za SD





Te dni je Boštjan Klun javnosti naznanil svojo kandidaturo za župana MO Maribor, v kampanjo se bo podal v imenu stranke SD, ki ima med županovanjem Saše Arsenoviča velik vpliv, saj sta člana SD podžupanja Alenka Iskra in direktor občinske uprave Srečko Đurov.

Da naj bi imel Klun veliko izkušenj s kampanjami v Mariboru, smo lahko brali te dni v časniku Večer, a nihče ni zapisal, da so bili rezultati kampanj, v katerih je Klun sodeloval, slabi. Prav v vseh kampanjah mariborski županski kandidati, katerih del ekipe je bil Klun, niso nikdar dosegli niti drugega kroga.

Kakšni so njegovi uspehi kampanj?

Tako je leta 2010 Tomaž Orešič dosegel 4. mesto z 8 % glasov, leta 2014 je Tomaž Kancler dosegel 4. mesto z 8 % glasov, leta 2018 je Matic Matjašič dosegel 12. mesto z 1,16 % glasov. Prav tako je bil Klun del ekipe za predčasne državnozborske volitve v letu 2018 za stranko Gibanje Skupaj naprej sedanjega ministra Danijela Bešiča Loredana, ta je na volitvah zasedla 18. mesto z 0,49 %.

Prav tako se je lahko prebralo, da je bil Boštjan Klun planiran za komunikatorja Vojka Flisa, ko sta o skupni podpori razmišljali stranki Svoboda in SD. A ne gospod Flis in ne Gibanje Svoboda o tem ne vesta nič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.