22:52, tor, 7. Maj

Poškodba je pozabljena, na štartu bo tudi Tim Gajser





V Loketu prvič letos na štartu tudi Tim Gajser.

Ta konec tedna bo na sporedu dvanajsta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. Na Veliki nagradi Češke v Loketu bosta z licenco AMZS vozila Jan Pancar v razredu MX2 in prvič letos v razredu MXGP naš šampion Tim Gajser, ki se, kot je napovedal na nedavni novinarski konferenci, vrača po poškodbi.

Loket bo tudi prizorišče finalne preizkušnje evropskega prvenstva v motokrosu za voznike motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov. Pravico do nastopa so si skozi kvalifikacije jugo-zahodne cone in nato na polfinalu v Italiji privozili štirje naši vozniki. Do čim boljšega rezultata se bodo skušali prebiti Alex Novak, Taj Golež, Svit Vižintin in Leo Gajser.

Na sporedu bosta tudi dve dirki za državno prvenstvo

Na Vranskem bodo v nedeljo, 16. julija, voznice in vozniki kartinga lovili nove točke državnega prvenstva. Dirkališče Pannonia Ring pa bo v nedeljo, 16. julija, prizorišče četrte dirke državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu.

In še speedway. Västervik na Švedskem je bil včeraj prizorišče dveh polfinalnih kvalifikacijskih dirk serije Speedway Grand Prix 3, na katerih sta z licencama AMZS slovenske barve zastopala Sven Cerjak in Tilen Bračko. Oba bosta Slovenijo zastopala tudi na drugi dirki evropskega prvenstva parov za voznike od 12 do 16 let z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov, ki bo v nedeljo, 16. julija, v Motali na Švedskem. Prva od sicer skupno štirih dirk je bila konec junija v Krškem, slovenski dvojec pa je na njej zasedel 6. mesto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.