17:32, pet, 26. Apr

Potres: pokali so zidovi, na cesti v Trilji je prišlo do udora





Nekaj minut do 22. ure so seizmološke naprave zabeležile potres 4,6 stopnje po Richterjevi lestvici na meji Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Čutili so ga prebivalci na širšem območju okoli Sinja, Splita, Makarske in na nekaterih otokih.

Zaradi potresa so popokali zidovi, prišlo je do udora ceste blizu Trilja, poročajo v Slobodni Dalmaciji. Po dosedanjih informacijah še ni bilo prijav večje škode zaradi potresa. Gasilci iz Trilja so na Facebooku objavili, da je prišlo do udora ceste, kjer je cestna služba že začela odstranjevati kamenje. Cesta je že prevozna.

Slobodna Dalmacija še piše, da so gasilci v kratkem roku prejeli več kot 200 klicev, a da ni še bilo prijav večje škode.

Po večjem potresnem sunku so sledili še trije manjši sunki, poročajo pri portalu, in da so se v eni od hiš v Krušvaru stene razmaknile. Ljudi, ki tam živijo, so nastanili drugje, danes bodo v hiši statiki. Vse druge poškodbe naj bi bile manjše, predvsem na starejših hišah, novejše hiše so manj poškodovane. Na terenu so zdaj pripadniki civilne zaščite. Ljudi pozivajo, da jim javijo škodo.

Fotografija: Potres na Hrvaškem. VIR: HR Vrijeme

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.