18:10, pet, 26. Apr

Potrjeno: smrt 33-letnika je povezana s cepivom





Hrvaško pretresa primer smrti 33-letnika, pri kateremu je prišlo do smrti po prvem odmerku cepiva.

Na Hrvaškem so namreč potrdili prvi primer smrti po cepljenju. Hrvaški mediji poročajo, da gre za moškega, ki je umrl 17. marca, to pa je bilo 12 dni po prejemu prve doze cepiva proti koronavirusu proizvajalca AstraZeneca, pišejo v Slovenskih novicah. Moški je imel trombozo s trombocitopenijo, to pa so povezali s cepljenjem.

Po preiskavi suma povezanosti cepljenja in njegove smrti sta Hrvaška agencija za zdravila in medicinske pripomočke ter Hrvaški zavod za javno zdravje podala mnenje, da obstaja velika verjetnost, da je do tromboze s trombocitopenijo prišlo zaradi odziva na cepljenje.

Slovenske novice še povzemajo podatke Eme, po katerih je do 14. novembra 2021 v evropski bazi bilo zabeleženih 624 prijav suma sindroma tromboze s trombocitopentijo na približno 69 milijonov doz cepiva vaxzevria podjetja AstraZeneca.

Naj spomnimo na to, da imamo tudi v Sloveniji dva primera smrti, povezana s cepljenjem. Gre za zelo odmeven primer mlade Katje in žene slovenskega diplomata, ki je bila sicer cepljena v Belgiji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.