18:30, sre, 15. Maj

Požar v Selnici ob Dravi uničil okrog 10 hektarov površine





Obsežen požar, ki je včeraj zvečer izbruhnil v gozdu na Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, so gasilci danes v jutranjih urah uspeli pogasiti. Zgorelo je okoli 10 hektarov površine. Požar je gasilo več kot 150 gasilcev.

V petek okrog 19.00 je v gozdu zagorelo na dveh mestih. Po prvih podatkih naj bi požar povzročili podrti drevesi, ki sta zaradi močnega vetra padli na daljnovod. “To naj bi povzročilo iskrenje, kar je sprožilo ogenj v podrasti,” je dejal poveljnik Gasilske zveze Ruše, Damijan Šteger.

“Gašenje je oviral močan veter, ogenj pa se je približal tudi eni od stanovanjskih hiš, zato smo preventivno evakuirali dva stanovalca,” je pojasnil poveljnik PGD Slemen, Robi Hadner. Gasilci so bili na kraju izpostavljeni dimu, ki se je sproščal ob gorenju podrasti, prav tako se je 20 gasilcev ujelo v ognjeni obroč, zato so na kraj, poklicali tudi reševalce. Požar je gasilo več kot 150 gasilcev.

Zaradi vetra je bilo v petek zvečer v Selnici ob Dravi in okolici kar nekaj težav. Podrlo se je več dreves, prišlo pa je tudi do prekinitev oskrbe z električno energijo. Brez elektrike je bilo 1600 odjemalcev.

Podrobnosti si oglejte v ponedeljek, v Občinskem informatorju, ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.