23:51, ned, 5. Maj

Pozor, goljufi na delu: preko oglasov za rezervacije apartmajev vas vodijo na lažne spletne strani. Ne vpisujte podatkov o kreditni kartici!





Goljufi so se spomnili novega pristopa za prevaro z rezervacijami apartmajev, opozarjajo na spletnem portalu Varni na internetu

Nastanitev oglašujejo na strani legitimnega ponudnika Booking.com, zato na prvi pogled izgleda, da je z oglasom vse v redu, so zapisali in dodali: “Po rezervaciji vas kontaktirajo prek WhatsAppa, kjer pozivajo k plačilu prek povezave v sporočilu. Obenem pa vam še grozijo z odpovedjo rezervacije, če zneska ne poravnate takoj.

Gre za napredno obliko phishing napada. Povezava v sporočilu vodi na lažno spletno stran, ki uporablja grafično podobo Bookinga. Žrtev tako dobi lažen občutek legitimnosti spletnega mesta in vnese podatke o kreditni kartici, s čimer napadalcem omogoči krajo sredstev z računa

V primeru, da ste na povezavi vpisali podatke svoje kreditne kartice, nemudoma kontaktirajte svojo banko. Če je prišlo do oškodovanja, to čimprej prijavite policiji, izpostavljajo na portalu.

Vabimo vas, da sodelujete v anketi na našem portalu “Ali ste že kdaj bili ogoljufani pri rezervaciji in ponudbi počitnic?”, na katero lahko odgovorite tudi tukaj:

Ali ste že kdaj bili ogoljufani pri rezervaciji in ponudbi počitnic?

Ali ste že kdaj bili ogoljufani pri rezervaciji in ponudbi počitnic?

Loading ... Loading ...

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.