14:13, sob, 18. Maj

POZOR: Lažni inšpektorji





Na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS) svarijo, da so “na delu” lažni davčni inšpektorji. Samo v zadnjih nekaj dneh so zaznali dva poskusa goljufive poslovne prakse. V prvem primeru je neko podjetje davčnim dolžnikom pošiljalo zavajajoče ponudbe za razrešitev njihovega položaja, v drugem pa so lažni uslužbenci FURSa za plačilo v gotovini obljubljali visoke denarne zneske.

Foto: STA
Foto: STA

Po oceni FURSa gre za zavajanje zavezancev in poskus goljufije. V prvem primeru je podjetje iz Ljubljane davčnim dolžnikom, ki so javno objavljeni na straneh FURSa, po pošti pošiljalo ponudbe, v katerih so za vnaprejšnje plačilo 100 evrov obljubljali ustavitev izvršbe. Pri tem so ponujali tudi pripravo ugovora zoper državo kot upnika, nadalje pa navajali še, da naj bi država ne mogla biti upnik na podlagi zakona.

Vir: FURS
Vir: FURS

Na FURSu zato vse zavezance, ki so tovrstne ponudbe prejeli, opozarjajo, naj bodo zelo previdni in naj ne nasedajo zavajajočim obljubam.

Obravnavali pa so tudi sumljive klice, ki jih prejemajo nekateri zavezanci. Klicatelji se predstavljajo kot zaposleni na davčni upravi ter zavezancem za vnaprejšnje plačilo določenega zneska, ki naj bi bil davek, naknadno obljubljajo kar 10-krat večji znesek. Po začetni denar pa želijo priti kar k zavezancem domov. Gre za eno od oblik telefonskih prevar, pravijo na FURSu in zavezance tudi v tem primeru opozarjajo, na previdnost. Vse omenjene informacije in dokazila pa bodo posredovali v reševanje in ukrepanje pristojnim organom.
Vir: STA

Primer sumljive ponudbe:

Vir: FURS
Vir: FURS

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.