04:42, sre, 15. Maj

Predlagali obvezno cepljenje





Danes je zasedal strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.  Strokovni svet UKC Ljubljana je soglasno podprl uvedbo obveznega cepljenja, poroča portal svet24.si. Razpravljali so o uvedbi obveznega cepljenja, in soglasno sprejeli sklep, da zagovarjajo njegovo uvedbo.

V izjavi za javnost so pojasnili, da so tako odločitev sprejeli predvsem zaradi trpljenja bolnikov, ki se pri njih zdravijo. “Zaradi interesa in trpljenja vseh naših bolnikov (s covidom ali brez), ki traja dve leti in mu ni videti konca, Strokovni svet UKCL predlaga uvedbo obveznega cepljenja proti COVID-19,” so zapisali v izjavi za javnost, poroča svet24.si.

Pred izjavo UKC Ljubljana so k uvedbi obveznega cepljenja vlado že pozvali v Slovenskem zdravniškem društvu, zapišejo v nadaljevanju. Za uvedbo obveznega cepljenja, vsaj tistih starejših od 50, se zavzema tudi vodja svetovalne skupine Mateja Logar, vodja strokovne skupine za cepljenje na NIJZ Bojana Beović pa bi obvezno cepljenje proti Covidu-19 uredila po modelu otroških cepljenj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.