19:07, pet, 26. Apr

Predlog brezplačnega lokalnega prevoza za upokojence končal pot v DZ





Predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, s katerim so želeli v SAB sistemsko zagotoviti brezplačen prevoz za upokojence v mestnem potniškem prometu, je končal zakonodajno pot. Pred kratkim so ga zavrnili člani odbora DZ za infrastrukturo, danes pa se je DZ s tem le še seznanil.

DZ je konec leta 2019 v omenjeni zakon zapisal, da so upokojenci, starejši od 65 let, invalidi in vojni veterani upravičeni do brezplačnega medkrajevnega potniškega prometa. Zdaj so želeli v stranki SAB to ugodnost razširiti še na vsa mestna središča.

Pogodba o brezplačnih prevozih za upokojence v Mariboru

Predlog na seji odbora DZ za infrastrukturo, okolje in prostor v začetku septembra ni dobil zadostne podpore in Mihael Prevc (NSi) je danes na plenarni seji DZ spomnil, da je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec že sklenil pogodbo o brezplačnih prevozih za upokojence z izvajalcema mestnih prevozov v Ljubljani in Mariboru, sledila naj bi še preostala mesta v Sloveniji.

Predlog populističen?

Alenka Bratušek (SAB) je vseeno menila, da je treba financiranje brezplačnih prevozov za upokojence urediti sistemsko. Zdaj se namreč po njenih besedah deli upokojence na prvo- in drugorazredne – prvi se lahko po celi Sloveniji vozijo zastonj, drugi pa morajo prevoz v mestnem prometu še vedno plačevati. Boris Doblekar (SDS) je po drugi strani predlog novele zakona označil za populističen.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.