21:50, pet, 3. Maj

Predsednica DZ poziva k medsebojnemu razumevanju in spoštovanju





Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič v luči dogodkov minulih dni državljane poziva k spoštovanju, medsebojnemu razumevanju in prijaznosti. V zapisu na spletnih straneh Gibanja Svoboda je zapisala, da jo prizadene vsak javni verbalni in fizični napad na kogarkoli, enako kot tudi javnosti skrito nasilje.

Klakočar Zupančič ugotavlja, da živimo v časih, ki niso prijazni do nikogar. Ravno zato poziva vse, da “strnemo vrste na poti do spoštljivega dialoga”.

“V življenju, ki vedno ne kaže svetle strani, velikokrat želimo biti slišani takoj in lastne stiske prenesti v javnost, z željo takojšnjega odziva. Razumem, da ni vedno lahko in razumem, da kratek zapis mejne vsebine hitreje vzvalovi razpravo. Kot narod smo znali in znamo drugače. Noben nepremišljen zapis na socialnih omrežjih, ne more preglasiti tega, kar v resnici smo,” je poudarila.

Želi si spoštovanja in razumevanja

Predsednica DZ in podpredsednica največje vladne stranke je prepričana, da smo Slovenci srčni, topli in empatični ljudje, kar da dnevno dokazujemo, ko je potrebna pomoč sodržavljanom. “Znamo strniti vrste in znamo sobivati brez delitev,” je prepričana. “Živimo v nedeljivem okolju, ki se imenuje Republika Slovenija,” je pristavila.

Klakočar Zupančičevo zato prizadene vsak javni verbalni in fizični napad na kogarkoli, tako kot tudi nasilje, ki je javnosti skrito.

“Zato vas pozivam, spoštovane sodržavljanke in sodržavljani, da poženemo val spoštovanja, medsebojnega razumevanja in medsebojne prijaznosti,” je sklenila svoj zapis in dodala, da sama to počne vsak dan in bo to neumorno počela še naprej.

Napadi na nekatere vidne posameznike

V politični in širši javnosti v iztekajočem se tednu odmevajo primeri verbalnih in fizičnih napadov na nekatere vidne posameznike. V začetku tedna je bila tako žrtev napada direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, v petek pa je prišlo še do primerov fizičnega in verbalnega nasilja do dveh poslancev. Javnost so v SDS obvestili o napadu na njihovega poslanca Branka Grimsa.

Ob teh napadih se pojavljajo opozorila o vse bolj strupeni, žaljivi in nevarni kulturi komunikacije, še posebej na družbenih omrežjih in v določenih medijih. Vlada zato napoveduje ukrepanje za omejevanje in preprečevanje sovražnega govora.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.