12:31, tor, 14. Maj

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podpisal pismo podpore za evropsko perspektivo Ukrajine





Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj, 28. februarja 2022, podpisal pismo podpore za evropsko perspektivo Ukrajine.

Na pobudo predsednika Republike Poljske Andrzeja Dude so pismo podpisali predsednik Republike Bolgarije, predsednik Češke republike, predsednica Republike Estonije, predsednik Republike Latvije, predsednik Republike Litve, predsednica Republike Slovaške in predsednik Republike Slovenije.

V pismu podpore je zapisano, da so predsedniki držav Evropske unije: Republike Bolgarije, Češke republike, Republike Estonije, Republike Latvije, Republike Poljske, Slovaške republike in Republike Slovenije prepričani, da je Ukrajini treba nemudoma zagotoviti perspektivo za članstvo v Evropsko unijo. Članice Evropske unije pozivajo, da zagotovijo močno politično podporo in omogočijo, da Evropska unija naredi potrebne korake, da Ukrajina nemudoma pridobi status kandidatke in začne pogajalski proces. Zapisano je še. da v tem kritičnem trenutku ponovno izražajo popolno solidarnost z Ukrajino in njenimi prebivalci.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.