09:20, pet, 10. Maj

Predstavitev zgodovinske pohodne poti





V nedeljo, 21. 9. 2014, je v dvorani hostla v Radljah ob Dravi potekala v okviru Radeljskih srečanj, predstavitev zgodovinske pohodne poti po mejnem območju Radlja, ki jo je pripravilo društvo za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti.

Mirko Kogelnik se je v letošnjem poletju udeležil izobraževanja za lokalnega turističnega vodiča, ki ga je organiziral Javni zavod za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR iz Slovenj Gradca. V svoji nalogi je predstavil del Kozjaka nad Radljami, področje Radlja s svojimi zgodovinskimi in naravnimi znamenitostmi. Ob arhivskih dokumentih, fotografijah ter drugih zgodovinskih eksponatih je nalogo predstavil obiskovalcem nedeljske prireditve. Gre za predstavitev lokalne zgodovine, dogodkov in dogajanj na samem mejnem področju. Pohodna pot poteka od mejnega prehoda Radelj do sv. Urbana, ali do sv. Pankracija oz. Remšnika, odvisno od kondicije pohodnikov.

Pot je namenjena vsem turistom pohodnikom z zmerno kondicijo, predvsem pa tistim, ki jih zanima zgodovina o nastanku naše državne meje ter življenje ljudi ob njej. Vsaka posamezna točka na poti ob zgodovinskih dejstvih pripoveduje tudi zgodbe, šege in navade tamkaj živečih ljudi.

Pohod je možen v vseh letnih časih, tudi v blagih zimah. Priporočljiv je predvsem od spomladi do jeseni, ko so zapuščeni travniki polni pisanega cvetja, zdravilnih rastlin ter gozdovi živi s številnimi živalskimi družinami.

radlje 5

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.