10:13, sre, 8. Maj

Premiera Guliverjeva potovanja v SNG Maribor





Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v soboto, 8. novembra 2014, v Stari dvorani SNG Maribor premierno uprizorila komično-fantazijsko pustolovščino za otroke Guliverjeva potovanja po predlogi Jonathana Swifta v režiji Matjaža Fariča. V naslovni vlogi zdravnika in neozdravljivega popotniškega avanturista nastopa Matevž Biber, igrata še Mojca Simonič in Ivica Knez.

guliverjeva potovanja1

Otroci in vsi vedoželjni pustolovci se bodo odpeljali na potovanje pod poveljstvom največjega raziskovalca vseh časov. Avanture, polne domišljijskih presenečenj in odkrivanj fantazijskih svetov, bodo Guliverja in njegove potnike iz kraljestva gledališke domišljije vodile k pritlikavim Liliputancem, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj.

Uprizoritev Guliverjeva potovanja je na oder Stare dvorane postavil Matjaž Farič, plesalec, koreograf, pedagog in gledališki režiser.

Glasove so posodili Maša Žilavec, Vladimir Vlaškalić, Peter Boštjančič in Kristijan Ostanek. Telesa so posodili Vlado Novak, Maša Žilavec, Klavdija Stanišič, Tiberiu Marta in Gaj Žmavc.
Dramaturginja uprizoritve je Staša Bračič, priredbo besedila podpisujejo ustvarjalci uprizoritve, kostumografinja je Suzana Rengeo, likovno zasnovo in animacijo so pripravili Matjaž Farič in Fi produkcija – Jure Lavrin, Martin Rozman, Gregor Kitek, scenografija, koreografija in izbor glasbe so delo Matjaža Fariča, lektor je Janez Bostič, oblikovalka maske Mirjana Djordjević.

Več si lahko preberete na tej povezavi.

Foto: Damjan Švarc

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.