21:56, tor, 14. Maj

Prenovljeno igrišče predano lokalni skupnosti





V nedeljo, 15. novembra, je potekala uradna otvoritev prenovljenega igrišča v okviru projektov »YouthBanksOnTheMove« (v izvedbi Mladinskega kulturnega centra Maribor) in »Mladiborčani v akciji!« (v izvedbi Mestnega Mladinskega sveta Maribor) na Makedonski cesti 33. Otvoritve se je udeležilo približno 70 ljudi med njimi tudi podžupanja Mestne občine Maribor, Jelka Černivec.

Foto: Mitja Florjanc
Foto: Mitja Florjanc

Zbrane so nagovorili podžupanja Mestna občine Maribor, Jelka Černivec, predsednik Mestne četrti Pobrežje, Marijan Volavšek, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor, Maja Malus Azhdari in predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor, Matic Matjašič.

Podžupanja Mestne občine Maribor je v svojem nagovoru izrazila zadovoljstvo nad tovrstnimi projekti in pohvalila organizatorje za uspešno izvedeno obnovo igrišča. Zadovoljstvo je izrazil tudi predsednik mestne četrti in izpostavil pomembnost sodelovanja mladih z mestno četrtjo ter pomen igrišča za samo lokalno skupnost. Direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor je izpostavila primer dobrega sodelovanja pri izvedbi obnove igrišča z Mestnim Mladinskim svetom Maribor ter drugimi akterji in si zaželela še več tovrstnih akcij v prihodnje. Predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor pa je poudaril, da pri tem projektu ne gre samo za obnovo igrišča, ampak za sporočilo širši javnosti, da mladi niso apatični temveč zmorejo delati spremembe, če le dobijo priložnost.

Foto: Mitja Florjanc
Foto: Mitja Florjanc

Govorci so nato še slavnostno prerezali trak ter z simbolično brco žoge uradno predali obnovljeno igrišče v uporabo lokalni skupnosti. Po uradnem delu je sledila pogostitev in druženje ter prijateljske nogometne in košarkarske tekme.

Zahvala za izvedbo projekta gre tako sofinancerjem programa »YouthBanksOnTheMove«, Erasmus+ in nacionalni agenciji Zavod Movit ter Mestni občini Maribor, ki v okviru razpisa za sofinanciranje mladinskih dejavnostih podpira projekt »Mladiborčani v akciji«. Projekta pa ne bi bilo brez motiviranih mladih, ob tem gre posebna zahvala Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor, saj so dijaki prvih in drugih letnikov šole pomagali pri začetnih obnovitvenih delih, prav tako pa tudi številnih okoliških prebivalcev, ki so mlade podpirali in jih pomagali v celotnem času obnove. Mladi so tako prepričani, da so v fazi izbire katero igrišče v Mestni občini Maribor obnoviti, izbrali pravo igrišče, saj so jim otroci na včerajšnjem dogodku obljubili, da bodo skrbeli zanj.

Foto: Mitja Florjanc
Foto: Mitja Florjanc

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.