07:45, pet, 3. Maj

Prepustite se Okusom Ptuja, prepletu kulinarične tradicije in sodobne ustvarjalnosti





Ste za pokušino značilnih jedi ptujskega območja, pripravljenih iz kakovostnih lokalnih sestavin? Uživajte v Okusih Ptuja, ki so jih chefi sedmih izbranih ptujskih gostiln in restavracij sestavili po svojem navdihu.

V kulisi najstarejšega slovenskega mesta, obdanega z vinorodnimi griči ter rodovitnimi polji, lahko z izbiro menija Okusi Ptuja okusite vso pestrost lokalnih kulinaričnih dobrot s pridihom sodobne ustvarjalnosti ter pristnega gostoljubja.

Že od leta 2019 se na pobudo Zavoda za turizem Ptuj pod blagovno znamko Okusi Ptuja združujejo ptujski gostinci, ki se strinjajo, da lahko kulinarično tradicijo Ptuja še uspešneje predstavijo s skupnim sodelovanjem. Z letošnjim letom se je koncept kulinaričnega menija nekoliko prilagodil, s čimer se krepi vrednost ptujske kulinarične blagovne znamke.

»Razvoja reprezentativne lokalne kulinarike v okviru Okusov Ptuja smo se lotili prav z zavedanjem, da so tesnejše povezave med lokalnimi dobavitelji in gostinskimi ponudniki ena največjih priložnosti za razvoj ptujske kulinarike,« dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.

Gostilna Ribič, FOTO: Stanko Kozel

Rdeča nit Okusov Ptuja je namreč preplet kulinarične tradicije in sodobne ustvarjalnosti, ključni poudarek pa je na vključevanju lokalno pridelanih in predelanih sestavin v gostinsko ponudbo, saj ravno te zagotavljajo tisto kakovost, ki se nato odraža v zadovoljstvu gostov. Vlado Pignar, direktor Gostilne Ribič: »Okusi Ptuja združujejo najboljše lokalne sestavine, združene v moderne okuse, ki tudi pri nas zadovoljijo najbolj zahtevne jedce. Za omenjeni meni smo se povezali z najboljšimi ponudniki v okolici, saj želimo gostom približati vrhunsko kulinariko s kratkimi dobavnimi verigami. Prepričani smo, da bomo vsi vključeni ponudniki odlično zaokrožili ptujske kulinarične mojstrovine.«

Gostišče Pri Tonetu, FOTO: Stanko Kozel

V letošnjem letu se je v skupno kulinarično zgodbo Okusov Ptuja povezalo sedem izbranih ptujskih gostiln in restavracij, med katerimi sta priznani Gostilna Ribič in Gostilna Grabar s po dvema Gault&Millau kapama ter Gostilna Amadeus, Gostilna Pri Ovinku, Restavracija Pomaranča, Grand Hotel Primus in Gostišče pri Tonetu. Uživate lahko v sedmih različicah trihodnega menija, ki ga je vsak chef sestavil po svojem navdihu, na voljo pa je po enotni ceni 25,00 EUR/osebo. Prefinjene okuse lahko obogatite z dodatnimi hodi ter vrhunsko lokalno vinsko spremljavo iz štajerskega vinorodnega okoliša Haloz in Slovenskih goric.

Grand Hotel Primus, FOTO: Stanko Kozel

Vabljeni v staro mesto pristnih okusov! Pa dober tek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.