17:25, pon, 29. Apr

Pričenjajo se 24. Vuzeniški dnevi





Ta konec tedna se v Vuzenici pričejajo že 24. Vuzeniški dnevi. Program, ki bo trajal od 10. do 19. avgusta, bo tudi letos ponujal pester nabor športnih, kulturnih in kulinaričnih dogodkov.

Jutri, 10. avgusta, se v Vuzenici pričenjajo 24. Vuzeniški dnevi, ki bodo z pestrim programom, vse do nedelje 19. avgusta, poskrbeli za kulturne, športne, verske, sejemske, poučne, ter kulinarične dejavnosti. Dolgoletni koordinator Vuzeniških dni, Andrija Halužan je na novinarski konferenci povedall,  da so prireditve tradicionalne in vsako leto  zanimive. Vsako leto na program pride kakšna nova prireditev. Drugo leto zapored je to “Mola ižina“, kjer se bodo predstavila društva, ob tem pa bodo lahko obiskovalci preizkusili domače jedi. Vsekakor pa bo eden izmed večjih dogodkov tudi Inline slalom – slalom na rolerjih, ki bo letos z mednarodno udeležbo. Tekmovanje bo poleg točk svetovnega ranga štelo tudi za Grofa in Grofico Pohorja. Na dan zaključka pa se bo v vuzenici pričela tudi 48. likovna kolonija mladih, ki bo potekala med 19. in 25. avgustom.

vuzenica novinarska

Župan Franjo Golob pa je dejal, da gre za tradicijo, ki bo tudi letos popestrila dogajanje v kraju. posebej ponosni pa so, da jim skozi Vuzeniške dneve uspeva ohranjati tradicijo verkega, sejemskega in občinskega praznovanja, ki zajema pester nabor prireditev, ki popestrijo dogajanje, hkrati pa nosijo pomembno zgodovinsko in ljudsko izročilo.

Program si lahko ogledate tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.