06:39, pon, 6. Maj

Program 15. Festivala Letni oder Ruše 2014





Mesec avgust bo tudi letos v znamenju festivala Letni oder Ruše 2014, že petnajsto leto zapovrstjo.Festival bo med 21. in 31. avgustom v Ruše prinesel svež ustvarjalni vrtinec.

Glavni oder bo ponujal vrhunske koncerte in gledališke predstave (Reporter Milan, Muff in Ana Pupedana, Tadej Toš, Prljavo Kazalište in še več), znova bodo oživele Pohorske pravljice za otroke in odrasle, otroški oder bo očaral dopoldneve, že 12. Kantfest pa bo oznanjal svoje Zlate, Srebrne in Bronaste Kante, že tretje leto zapored bo za ulično festivalsko vzdušje na Ruških ulicah skrbelo ulično gledališče.

To še ni vse. Na prizorišču Paviljon v Parku pa bodo obiskovalci in domači užitkarji lahko posedeli v zavetju dreves in ob osvežilni pijači prisluhnili kvalitetnim mladim glasbenikom, lokalnim produkcijam, kantavtorjem in igralcem uličnega gledališča. Za vse tiste kateri pa si bodo želeli ogledati lepote Ruš, pa bo poskrbljen voden izlet po poteh znanih Rušanov.

Festival 7-ih odrov, 11-ih dni in več kot 250 nastopajočih, bo poskrbel tudi za obujanje starih običajev v Rušah, tako se bodo v okviru festivala odvijale tudi delavnice steklarstva.

Festival nudi več kot polovico programa brezplačno, predstave na letnem gledališču in koncerti v okviru Kantfesta pa bodo na voljo od 3 do 10 eurov (za otroke do sedmega leta in za invalide je obisk brezplačen). Vstopnice lahko kupite od 2. avgusta na prodajnih mestih CEZAM-a, v Infopisarni Europarka, in na prizorišču eno uro pred pričetkom dogodka.

Iskrena želja ustvarjalcev festivala je, da Festival letni oder Ruše postane osrednji dogodek vseh nas, Rušanov, da prikliče na plano vse, kar se ustvarjalnega in kvalitetnega skriva v tem kraju ter da so vsaj v teh dnevih Rušani ponosni, da so Rušani in da se v užitku in ustvarjanju družimo.

Celoten program najdete v programski knjižici Glavnega odra.

unnamed

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.