18:54, sob, 27. Apr

Projekt Model M 2014





V Mariboru se bo v prostorih Univerze v Mariboru (Rektorat), Slomškov trg 15, v ponedeljek, 8. septembra 2014, začelo brezplačno usposabljanje mladih brezposelnih – udeležencev projekta Model M 2014: Karierno usposabljanje in podjetništvo za mlade, Poletno-jesenska šola 2014.

Vanj je vpisana 2. generacija udeležencev projekta Model M 2014, ki se bo aktivno povezovala s podjetniki, nevladniki in udeleženci projekta Model M 2013. Namenjen je mladim brezposelnim med 24. in 30. letom iz regije Podravje, ki želijo izboljšati svoje kompetence, znanje ter pridobiti praktične izkušnje s pomočjo uveljavljenih podjetnikov in strokovnjakov – za večanje njihove zaposljivosti na trgu ali ustanavljanje lastne profitne oz. neprofitne organizacije.

Po lanskoletni pilotni izvedbi sta letos organizatorja Inštitut IRDO in Univerza v Mariboru s sofinanciranjem Mestne občine Maribor – Urada za kulturo in mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje – OS Maribor in OS Ptuj projekt še nadgradila. Letošnji projekt Model M je nadgradnja Modela M 2013 in projekta Na poti od ideje do uresničitve in zaposlitve, ki ga je leta 2013 izvedla Univerza v Mariboru.

Program usposabljanja in izobraževanja mladih brezposelnih oseb in študentov bo trajal približno dva meseca, vse do 28. 10. 2014, ko bodo udeleženci na zaključni prireditvi v Mariboru predstavili svoja dela (poslovne in karierne načrte).

Več o projektu in o srečanju najdete tukaj.

model m

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.