16:20, čet, 16. Maj

Prometna nesreča s smrtnim izidom





V četrtek ob 19.18 se je na hitri cesti izven Maribora zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 38-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

prometna7

Osemintridesetletni voznik je izven naselja Maribor vozil po hitri cesti iz smeri Pobrežja proti Ptujski cesti. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga je pričelo na vozišču zanašati, tako da je zapeljal desno z vozišča na nabrežino, kjer se je avto večkrat prevrnil. Med prevračanjem je voznik padel iz vozila in umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 74 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, sedem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 72-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so devet kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli eno vozilo. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 vlomov, 24 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, tri nasilje v družini in po eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja in grožnja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.