02:29, ned, 5. Maj

FOTO: Protestniki v Zasavju, kjer je na obisku vlada, zahtevajo njen odstop





Pred začetkom nocojšnje javne tribune o razvoju zasavske regije v Delavskem domu Trbovlje ob obisku vlade v regiji je civilna družba pred domom pripravila protivladni protest.

Več sto zbranih na protestu z glasnimi vzkliki zahteva odstop vlade Janeza Janše. Skušali so priti v dvorano, v katero vstopajo ministri, a jim je policija to preprečila. Protestniki so prinesli transparente, s katerimi so med drugim Janši odrekli gostoljubnost in se izrekli proti privatizaciji, z vzkliki pa oblast naslovili z lopovi in mafijo, poroča STA.

Shod varuje precejšnje število policistov.

Med protestniki je tudi poslanec Levice v DZ Primož Siter, ki je bil izvoljen v volilnem okraju Trbovlje. Kot je zapisal že pred protestom, Zasavje ni bilo nikoli dobrodošlo na urniku premierja Janše, zato tudi Janša ni dobrodošel v Zasavju.

Opozoril je, da v Zasavju še vedno prednjačijo pri brezposelnosti in kroničnih obolenjih, beg možganov je pri njih najhitrejši, okoljska vprašanja ostajajo odprta. Vprašanje sanacije in monitoringa degradiranih površin Rudnika Trbovlje-Hrastnik prav tako. Epidemija je stiske ljudi v Zasavju le poglobila, a vlada ostaja tiho, so izpostavili na STA.

Več Zasavcev je na družbenem omrežju objavilo tudi fotografije. Med drugim tudi nekdanji poslanec Aleš Gulič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.