19:16, sre, 15. Maj

Prva okužba v vrstah NK Maribora





Iz NK Maribora so sporočili, da so zabeležili prvi primer okužbe na novi koronavirus.

FOTO: NK Maribor

“Informacija iz reprezentančne baze: imamo prvi primer okužbe na COVID-19 tudi v povezavi z našim klubom. Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi predstavnik NK Maribor, Aljoša Matko. Ker se je virus znotraj izbrane vrste razširil, se je vodstvo selekcije U21 odločilo za odpoved torkovega prijateljskega obračuna z Madžarsko in razpustitev reprezentančne akcije,” so zapisali na uradni spletni strani.

Takoj se je dal v samoizolacijo

Kaj prvi primer okužbe pomeni za nadaljnje delo v vijol’čnem taboru? Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na aktivnosti moštva, ki s ponedeljkom začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico in karantena ne bo potrebna.

Aljoša Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovno testiranje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.