16:17, ned, 19. Maj

Prvi odzivi v taboru SDS





Največja koalicijska stranka SDS rezultate volitev v DZ pričakuje na sedežu stranke v Ljubljani. Vzporedne volitve so SDS pokazale 22,5-odstotno podporo. Podpredsednik stranke Aleš Hojs je po objavi izidov vzporednih volitev dejal, da je treba najprej čestitati relativnemu zmagovalcu Gibanju Svoboda, če drži, da so dobili 35,5-odstotno podporo.

“Kar se tiče našega rezultata, bomo pa seveda počakali na uradne rezultate. Rezultati vzporednih volitev so po moji oceni deloma neverodostojni in bomo o naših rezultatih lahko govorili, ko bodo preštete glasovnice tudi s tistih najbolj oddaljenih volišč,” je povedal Hojs.

Po Hojsovih besedah je bila ta volilna tekma relativno težka. “Proti nam smo imeli vse glavne medije. Ne glede na to upamo, da smo tistim volivcem, ki so nam zaupali glas, oddelali to, kar so od nas pričakovali,” je dodal.

Treba je pogledati rezultate koalicije in opozicije in samo ta dva lahko verodostojno pokažeta, kdo je dobil zaupnico in kdo nezaupnico, očitno pa so ljudje zopet stavili na nov obraz. Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob ni bil del politične opcije v preteklem štiriletnem mandatu.

SDS je na volitvah leta 2018 dosegla 24,9-odstotno podporo volivcev in osvojila 25 poslanskih mandatov, a ji kot relativni zmagovalski sprva ni uspelo sestaviti vlade. Ji je pa to uspelo po odstopu Marjana Šarca na polovici mandata. Koalicijo so sestavili z NSi, SMC in DeSUS, ki je pozneje koalicijo zapustila. Mandat SDS sicer zaključuje s 26 poslanci.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.