06:14, pon, 29. Apr

Ptuj z evropskim denarjem do dodatne kolesarske povezave





Ptujska županja Nuška Gajšek je skupaj z županoma Gorišnice in Markovcev Jožefom Kokotom in Milanom Gabrovcem danes z vodstvom Javnih služb Ptuj podpisala pogodbo za gradnjo evropsko sofinanciranih regionalnih kolesarskih povezav med Ptujem in obema omenjenima občinama. Skupna vrednost projekta znaša 3,4 milijona evrov.

Za omenjeni projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,6 milijona evrov, država pa bo iz proračuna dodala še dobrih 400.000 evrov. Lokalne skupnosti bodo skupaj zagotovile še skoraj 1,4 milijona evrov.

Kot so predstavniki občin povedali ob podpisu, je namen projekta izgradnja regionalne kolesarske povezave med vsemi tremi lokalnimi skupnostmi, s katero bodo zagotovili dnevno mobilnost med najstarejšim slovenskim mestom kot regijskim središčem in sosednjima občinama, iz katerih potekajo dnevne migracije.

Začetek kolesarske povezave je na Ptuju, projekt pa predvideva dobrih 12 kilometrov novih povezav, od tega bo povsem na novo zgrajenih oziroma rekonstruiranih skoraj enajst kilometrov poti.

Kot je povedala Gajškova, pozdravljajo projekt, ki bo zagotovil nove kolesarske povezave, saj za zdaj pogoji za kolesarjenje v občinah Spodnjega Podravja niso dobri, čeprav se razmere v zadnjih letih izboljšujejo.

“Manjka nam kolesarska infrastruktura, ki bi povezovala naselja in sosednje občine z mestnim središčem, tam, kjer obstaja, pa ni povezana ali pa je v slabem stanju in kar se prometne varnosti tiče predstavlja tveganje. Zato je to pomemben dan, ki hkrati naslavlja povečanje prometne varnosti,” je dejala ptujska županja.

Na Ptuju bodo z naložbo pridobili okoli štiri kilometre novih kolesarske povezave, ob tem pa bodo v sklopu projekta na tem odseku izvedeni tudi posodobitev meteorne kanalizacije, nova brv in javna razsvetljava.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.