03:34, tor, 30. Apr

Ptujska klet brez jasne vizije





Ptujska klet, zaradi uspešno izvedene dokapitalizacije matične družbe Perutnina Ptuj trenutno ne išče strateškega partnerja ali kupca. Prvi mož ptujske družbe Tibor Šimonka pravi, da si to podjetje, zasluži več pozornosti in čas za razmislek, kako naprej.

Vir: visitptuj.eu
Vir: visitptuj.eu

Čeprav to ni naša jedrna dejavnost, smo z vinarstvom letos naredili nekaj dobrih potez. Pravočasno smo si zagotovili in odkupili določeno količino Vinagovega grozdja, pozneje smo najeli še njihove vinograde. Žal nas je vmes prizadela toča, ki je precej oklestila nekatere dobre lege,” je razmere v tem podjetju ocenil Šimonka. Zagotovil je, da klet za zdaj ostaja del Perutnine.

Ocenjuje, da nimajo posebnih razlogov za zaskrbljenost, saj jim ta hčerinska družba ne povzroča nepotrebnega odtoka denarja, ob tem pa priznava, da mu doslej tudi uprava skupine ni posvetila posebne pozornosti. Zato je napovedal, da bodo tudi vinarsko dejavnost v prihodnje vzeli posebej pod lupo in se potem odločili, ali znajo to dejavnost dobro opravljati znotraj skupine, ali pa bodo poiskali kakšnega strateškega partnerja, ki bi to opravljal bolje od njih.

Vir: visitptuj.eu
Vir: visitptuj.eu

V začetku smo se bolj opredeljevali za drugo možnost, a za zdaj aktivno ne iščemo nobenega partnerja. Ptujska klet je nedavno spet prejela nekaj visokih odlikovanj na največjem vinskem sejmu na Dunaju in bila še petič izbrana za najboljšo klet, zato si zasluži več pozornosti in časa za naš razmislek kako naprej,” meni Šimonka.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.