16:02, pon, 6. Maj

Ptujski župan sprejel naj dijake





Župan Mestne občine Ptuj je štirim dijakom podelil spominska priznanja “Naj dijak”. V skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, učencem glasbenih šol, športnikom, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj sta ravnateljica Gimnazije Ptuj in Kolegij ravnateljev Šolskega centra Ptuj naredila izbor najboljših dijakov posameznega izobraževalnega programa.

Najboljši dijaki posameznih šok so prejeli spominsko priznanje “medaljo grb na steklu Mestne občine Ptuj“. Naj dijaka srednjega in poklicnega izobraževanja pa sta prejela še listino Naj dijak za najboljšega dijaka ter denarno nagrado 400 evrov.

Najboljši dijaki odličnjaki

Najboljši dijak splošne Gimnazije Ptuj je postal Žan Malek Petrovič, ki je bil vsa štiri leta odličnjak, s svojimi sposobnostmi, znanjem in intelektualnim znanjem pa je dosegel zelo visoke rezultate in prispeval k prepoznavnosti gimnazije, kot so zapisali obrazložitvi za prejem nagrade.  Najboljši dijak Strojne šole Šolskega centra Ptuj pa je znotraj tehniških programov postal Vito Kokol Bogme, ki je prav tako bil vsa štiri leta šolanja odličnjak z zavzetostjo, nepopustljivostjo in izvirnostjo. S svojim odgovornim delom pa je postavil nov mejnik v odličnosti na ptujski strojni šoli.

Naj dijak
Listine in priznanja za Naj dijaka

Naj dijak srednjega poklicnega izobraževanja je postal Vid Sušek, ki je prejel listino naj dijak srednjega poklicnega izobraževanja srednjih šol Mestne občine Ptuj. Naziv naj dijak si je prislužil zaradi pozitivnega odnosa do sošolcev v oddelku, pa tudi zaradi svoje komunikativnosti, nemirnega raziskovalnega duha in z veliko afiniteto do tehnike.

Prav tako je naziv Naj dijak postal Žan Černivec, ki je končal Elektro in računalniško šolo ŠC Ptuj. V času šolanja je bil zelo uspešen dijak, ki pa se ni posvečal samo šolskemu delu, ampak je bil zelo aktiven tudi v obšolskih dejavnostih, tekmovanjih v znanju in mednarodni izmenjavi.

naj dijak Ptuj
V zgornji vrsti od leve proti desni: Rajko Fajt, ravnatelj Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj; Bojan Lampret, ravnatelj Strojne šole ŠC Ptuj; Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj; Brane Rokavec, namestnik ravnateljice Gimnazije Ptuj.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je dijakom čestital in dejal: “Na Ptuju potrebujemo takšne zagnane in uspešne ljudi. Upam, da se boste po koncu šolanja vrnili na Ptuj oziroma da boste na Ptuju ostali in skupaj pomagali razvoju mesta.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.