09:07, čet, 16. Maj

Rajiću pritrdilo tudi višje sodišče





Tudi višje sodišče je po današnjem poročanju časnika Večer sledilo odločitvi delovnega sodišča, da je bila izredna odpoved delovnega razmerja nekdanjemu prvemu sindikalistu v Mestni občini Maribor Goranu Rajiću nezakonita. Občina bo morala plačati odškodnino v višini nekaj več kot 24.000 evrov, saj je zadeva v tem delu postala pravnomočna.

rajic

Rajić je moral občino zapustiti jeseni 2014 zaradi očitkov takratnega direktorja mestne uprave Marka Žule, da naj bi grozil njemu in sodelavki. Rajić je sprva v tožbi zahteval ponovno zaposlitev, pozneje pa le še odškodnino oziroma povrnitev plač, saj se je medtem že upokojil.

Sodišče je sklepa o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi in vladne komisije za pritožbe razveljavilo, saj je presodilo, da so na občini Rajiću po krivem pripisali nasilno vedenje in to navedli kot razlog za izredno odpoved delovnega razmerja, ne da bi mu pred tem dopustili, da vsaj predstavi svojo plat zgodbe, piše Večer.

Rajić je na novinarski konferenci konec lanskega leta, ko je že prvostopenjsko sodišče presodilo, da za odpoved ni bilo osnove, zadevo označil za “lopovščino brez primere”. Povedal je še, da se je na sojenju pokazalo, da občinskim predstavnikom ni uspelo niti s pričami niti s posnetkom varnostnih kamer, ki snemajo dogajanje na hodniku, podpreti svojih trditev.

Sta pa tako Rajić kakor mariborska občina zaradi določenega dela sodbe vložila še izredno pravno sredstvo – zahtevo za revizijo. Občina zato, ker še zmeraj trdi, da je bila Rajićeva tožba vložena prepozno in da prvostopenjsko sodišče tega ni ustrezno pojasnilo. Rajić pa zato, ker mu sodišče ne priznava poplačila razlike med plačami in pokojnino, čeprav je bila upokojitev izhod v sili, še piše časnik.

Rajića, ki je na občini delal od leta 1990, je župan Andrej Fištravec po vstajah leta 2013 povabil v svojo najožjo ekipo, a ko je ta začel opozarjati na domnevne pomanjkljivosti, so ga umaknili iz kabineta.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.