01:52, pon, 6. Maj

Razjasnjen požar v Vranjem vrhu





Mariborski kriminalisti so končali preiskavo okoliščin torkovega požara stanovanjske hiše v Vranjem vrhu, v katerem je umrla nekdanja direktorica Palome Matilda Strasser. Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, je do požara prišlo zaradi neočiščenih dimniških vodov in kurilnih naprav v bivalnem delu stanovanjske hiše.

bk04

Kraj dogodka si je ogledal tudi požarni inšpektor in vodja inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami na ministrstvu za obrambo, opravljena pa je bila tudi sanitarna obdukcija 75-letne stanovalke. Patologinja je ugotovila, da je bil vzrok smrti zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Znakov nasilja na truplu niso našli.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je tuja krivda za nesrečo z gotovostjo izključena. O vseh ugotovitvah bodo kriminalisti s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo, so še dodali na PU Maribor.

Kot so po požaru pojasnili na upravi za zaščito in reševanje, je bilo poleg hiše tudi gospodarsko poslopje, ki ga je prav tako zajel ogenj. V plamenih so zgorele številne živali, med drugim krava, kokoši in nekaj psov, gasilcem jih je uspelo rešiti le nekaj.

V akciji pa niso sodelovali najbližji gasilci prostovoljnega društva Paloma Sladki Vrh, s katerim je občina Šentilj pred časom morala prekiniti pogodbo o opravljanju lokalne gasilske službe, ker naj bi bilo društvo izključeno iz Gasilske zveze Slovenije.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.