23:00, ned, 5. Maj

Razstava poslikanih teles in slik





V Sloveniji bodo prvič združili poslikana telesa in slike! Kako? Lahko preverite ta petek (2.oktobra 2015) ob 20.00, ko v Vinagovi Galeriji (na Trgu Svobode 3, v Mariboru) pripravljajo unikatno razstavo. Tokrat sodelujeta umetnika Leona Verdonik in Rajko Ferk.

12004779_10206416009256891_364971993850148320_n

Leon VerdonikProjekt Odsev Lepote je razstava poslikanih teles, katere osnovni namen je predstaviti umetnost prelivanja barv na koži. Ideja je prikazati novo obliko izražanja, ki je predmet trenutnega navdiha umetnika, s pomočjo živih modelov. Sama razstava je zasnovana kot prikaz poslikave teles v živo, pri čemer se vsak model najprej pobarva v ‘podlago’, nato pa ga umetnik prelije z različnimi odtenki bodisi barve podlage bodisi popolnega barvnega nasprotja.
Za razliko od tipičnih razstav gre pri tem projektu za dinamično obliko vizualizacije, ki očesu opazovalca ponudi vpogled tako v ustvarjanje samo kot v končni izdelek. Takšna oblika razstave je v Sloveniji novost, in bo obiskovalcem ponudila nekaj novega, drugačnega, zanimivega in unikatnega.
Ustvarjalni del v živo traja približno deset minut na model, čemur sledi razstava končnih izdelkov, ki jih bo umetnik razporedil po galeriji in bodo postali živi kipi, ki bodo na poljubne časovne intervale spremenili svojo obliko.

Rajko Ferk, upravitelj galerije Vinag, bo v sodelovanju z Leonom Verdonikom predstavil svoji veliki sliki v tehniki akril na platnu – obe sta višji od dveh metrov -, ki sta nastali posebej za ta dogodek. Na ogled bo Ferk postavil še druga svoja novejša likovna dela.

Dogodek bo povezoval Andrej Okreša, na voljo pa bo degustacija vin Falot Janeza Valdhuberja iz Svečine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.