02:20, čet, 2. Maj

Reševalca po tragični nesreči v veliki duševni stiski, nudijo jima psihološko podporo





Nedeljski večer je tragično zaznamovala prometna nesreča, ki jo je nekaj čez 22. uro povzročil 24-letni  voznik  reševalnega vozila. V njej je umrl 85-letnik – potnik v reševalnem vozilu. 

V šoku in v veliki duševni stiski

Direktorica Zdravstvenega reševalnega centra Koroške Marijana Kašnik, univ.dipl.soc., nam je dejala, da je zdravstveno stanje obeh stabilno, a sta v šoku in v veliki duševni stiski. Reševalca sta utrpela lažje poškodbe in trenutno okrevata doma.Takoj, že včeraj zvečer, smo aktivirali posebej usposobljenega zdravstvenega zaupnika, ki nudil obema reševalcema psihološko podporo, ki se izvaja,” še je zapisala.

V zadnjem letu dni so zabeležili dve prometni nesreči, z večjo materialno škodo. Ena prometna nesreča je bila brez poškodb, druga pa z lažjimi poškodbami. Na ZRCK še niso imeli prometne nesreče s smrtno žrtvijo.

“Vsi na ZRCK smo zelo pretreseni. Prometna nesreča s smrtnim izidom je ena najhujših in najbolj stresnih situacij za nas. ZRCK ima 26 reševalnih vozil in 68 reševalcev, ki so dnevno na cesti. Kljub vsem preventivnim ukrepom in usposobljenimi reševalci, splet nesrečnih okoliščin lahko privede do tragičnih dogodkov,” je še dejala Kašnikova.

“Zelo nam je žal, da je prišlo do včerajšnjega tragičnega dogodka. Svojcem smo izrekli sožalje, vsem ostalim poškodovanim želimo čimprejšnje okrevanje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.