20:49, pet, 26. Apr

REZULTATI ANKETE: 66 odstotkov sodelujočih je proti uvedbi izpolnjevanja PC





Na našem portalu smo vas vprašali, ali ste za uvedbo izpolnjevanja pogoja PC (preboleli, cepljeni) namesto PCT. V anketi je sodelovalo 3.226 sodelujočih.

Proti uvedbi izpolnjevanja pogoja PC, torej da bi tam, kjer zdaj velja pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani), po novem veljal le pogoj preboleli ali cepljeni, je bilo 2.141 sodelujočih ali 66 odstotkov. Za uvedbo takega izpolnjevanja pogoja pa  je 987 sodelujočih v anketi ali 31 odstotkov od vseh sodelujočih. 98 sodelujočih ali trije odstotki od vseh pa so se odločili za tretji odgovor, ki glasi “vseeno mu je”.

Uvedbo predloga izpolnjevanja pogoja PC podprl mariborski župan

Uvedbo predloga izpolnjevanja pogoja PC je sicer podprl med drugimi mariborski župan Saša Arsenovič, o čemer smo že poročali. Na nedavni novinarski konferenci je namreč povedal, da je sam dvakrat cepljen, namerava se cepiti tudi s tretjo dozo. Povedal pa je še, da ej skrajni čas, da se sprejme konkretnejše ukrepe, kar so že ugotovili v državah, ki imajo višjo stopnjo cepljenosti. Takrat je podprl pogoj PC.

Komentatorjem bolj smiselna uvedba pogoja T (testirani)

Našo anketo smo sicer delili tudi na družbenem omrežju, kjer je veliko komentatorjev odgovorilo na vprašanje. Mnogi so tudi izrazili mnenje o cepljenju, testiranju in prebolelosti, predvsem o tem, kaj se kateremu zdi bolj varno. Med drugim nekateri menijo, da bi bilo bolj smiselno uvesti pogoj PT, torej preboleli in testirani, kot pa PC (preboleli in cepljeni), saj so prebolevniki odporni nekaj mesecev, testi učinkoviti, cepivo pa po njihovem mnenju ne deluje, saj se pojavlja vse več takih bolnikov, ki so že bili polno cepljeni. Podobno meni več ljudi, saj so nekateri kratko zapisali, da bi se cepljeni morali testirati, in to pogosto.

Podobno menijo tudi številni drugi. Tako se da zaslediti mnenje, da naj bodo obvezno testirani cepljeni in prebolevniki, “kajti sedaj širijo virus samo ti, ki so cepljeni in prebolevni”.  Da mora testiranje ostati meni tudi komentatorka, ki je opozorila na to, da nekateri okuženi hodijo naokrog, ker ne verjamejo v covid. Nekateri pa nočejo ne P, ne C, ne T, ampak, kot pravijo sami: svobodo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.