18:05, tor, 14. Maj

Rezultati ankete: Bi moral po vzoru avstrijskega kanclerja odstopiti tudi kak slovenski politik?





Na anketno vprašanje “Bi moral po vzoru avstrijskega kanclerja odstopiti tudi kak slovenski politik?” je odgovorilo 698 naših bralcev. Od tega je pritrdilno odgovorilo kar 91 odstotkov sodelujočih.

Da bi se morali naši politiki zgledovati po kanclerju Sebastianu Kurzu, ki je odstopil ob pojavu afere, tako meni 632 sodelujočih v anketi oziroma 91 odstotkov. Devet odstotkov oziroma 66 sodelujočih pa meni, da ne.

Najmlajši avstrijski kancler Sebastian Kurz odstopil po oglaševalski aferi

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je  sprva zanikal očitke v oglaševalski aferi, čez nekaj dni pa je podal odstopno izjavo. Kurz se je zavihtel na kanclerski stolček leta 2020, ko je delovalo, da bo kot najmlajši kancler prinesel tudi velike spremembe. V nedavni odstopni izjavi je med drugim povedal, da je postavil državo tako pred sebe kot pred stranko. Zanikal je, da bi bil vpleten v korupcijo. Omenil pa je, da so mu ob izbruhu afere obrnili hrbet koalicijski partnerji. Videti je, da si je po prvem odzivu na očitke o vpletenosti v afero, ko je rekel, da ne bo odstopil, premislil. Mogoče tudi po posvetu s svojo stranko. Kajti čeprav je odstopil kot kancler, ostaja na vrhu Avstrijske ljudske stranke. Ob odstopu pa je za novega kanclerja predlagal prav svojega strankarskega kolega Alexandra Schallenberga, ki je sicer bil ob odstopu Kurza zunanji minister.

V Sloveniji se vrste pozivi k odstopom in interpelacije

V Sloveniji pa se zadnje mesece na političnem parketu dogaja veliko. Imamo ministra, ki je podal odstopno izjavo, nato pa ostajal na svojem položaju. Vse več je tudi interpelacij za ministre in ministrice, nekateri so v kratkem času doživeli tudi več interpelacij zaporedoma. Ob tem pa se pojavljajo tudi pozivi opozicije, da bi morali določeni ministri odstopiti sami, hkrati pa tudi celotna vlada.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.