01:25, pet, 3. Maj

Robert Golob Arsenoviču stopil na žulj z besedo vrednote, tako se je odzval mariborski župan





Danes smo že poročali, da se je predsednik vlade, Robert Golob, odločil jasno povedati, kako vidi lokalno oblast v Mariboru, na čelu z županom Sašo Arsenovičem. V izjavi je Golob jasno povedal, da politika Arsenoviča, ni enaka politiki Gibanja Svoboda, vsaj kar se tiče vrednot, ter je dodal: “Sedanje delovanje mestnih oblasti v Mariboru ni v skladu niti s predvolilnimi obljubami, še manj pa z našimi vrednotami.”

Ekipa župana Arsenoviča je že čez nekaj ur na hitro sklicala izjavo za medije, da bi o tem temi spregovoril tudi župan sam. Uvodoma je povedal: “V petih letih mandata sem se v politiki naučil marsičesa. Predvsem sta mi blizu dva ljudska pregovora. Eden je: Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Drugi pa, da je bolje prva zamera kot zadnja.”

“Vsekakor imam veliko razumevanja in potrpljenja do vseh, ki delujejo v mestni politiki, tudi tistih iz Gibanja Svoboda, do njih še prav posebej, ker so novinci na političnem parketu, vsaj v zadnjem času,” je še Arsenovič pojasnjeval svoje politične veščine, ter dodal: “Najbolj me je zmotila beseda vrednote. Zato sem pravzaprav danes tukaj. Želim povedati, da so vrednote mene in mojih dragih sodelavcev, so tiste, ki so Maribor pripeljale na razvojno pot in so dobile ponovno večinsko podporo na lokalnih volitvah, nedavno. Pravzaprav celoten program, ki ga samo v tem letu nadaljujemo. Ta program je predanost delu, razvoju in celotnemu mestu.”

Govoril o svojih velikih vrednotah

Golob je Arsenoviču v izjavi danes dopoldne očital neizpolnjevanje političnih obljub, enako Golobu sporoča Arsenovič: “Vsekakor od vsake vlade, ne glede na politično pripadnost predsednika vlade, v tem primeru pa tudi od Gibanja Svobode, pričakujem da se bodo držali obljub, ki so jih napovedovali pred približno enim letom. In tudi potem, ko je predsednik vlade bil izvoljen – da ne bo pozabil na Maribor. Pri tem naj izpostavim najhujšo stvar, ki se kaže tudi delno v proračunu, to je podfinanciranost Mestne občine Maribor, o kateri smo danes govorili tudi s predsednico parlamenta.”

Arsenovič pohvalil delo prejšnje vlade

Arsenovič se je pred številnimi mediji še hitel hvaliti, kaj vse dobrega je že storil: “Kar se tiče mojega povezovanja je to moja velika vrednota, ki jo potrjujejo tudi dejanja v delovanju v mestnem svetu v prejšnjem mandatu, skupna občinska uprava, ki deluje na šestih področjih, Partnerstvo za Pohorje, 19 občin in sem tudi izvoljen predsednik vzhodne kohezije, kjer stremimo k tem, da počrpamo čimveč razvojnega denarja, ki nam ga Evropa namenja, za tiste regije, ki smo v zaostanku. Dobro sem sodeloval z vsemi vladami, še posebej naj omenim uspeh v prejšnji vladi, glede Centra Rotovž in obnove Dvorane Tabor.”

Želi se sestati z Golobom

“Kar se pa tiče mojih vrednot, pa seveda odgovarjam na pisma vseh mestnih svetnikov, tudi tistih Gibanja Svobode, tudi v sobotah in nedeljah, takoj po mailu. In obžalujem, da še do danes nisem prejel direktnega odziva Roberta Goloba na mojo prošnjo, da bi konstruktivno, v dialogu, rešila vse zagate, pa ne mene in njega, ampak mojega mesta, regije in pa 400 tisoč ljudi, ki so uprte v mesto Maribor,” še pove Arsenovič.

Njegova celotna izjava pa na ogled spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.